DATA NOVETATS
17/06/2021
 • Eliminació dels casos serològics post-vacunals

  En la publicació d'avui s'introdueix un canvi en el criteri de definició dels casos serològics, que són aquells diagnosticats per un resultat positiu en una prova d'ELISA o un test ràpid d'anticossos. Aquestes dues proves detecten els anticossos contra la COVID-19, de tal manera que indiquen que la persona ja ha superat la infecció (no són casos actius sinó antics).

  Per aquest motiu no s'han utilitzat mai a dadescovid.cat per fer el seguiment de l'evolució de l'epidèmia ni es tenen en compte en els càlculs dels indicadors epidemiològics (IA7, IA14, Rt, RR, positivitat, etc). Aquests casos només es mostren com un total acumulat en el desplegable de la casella "Casos confirmats acumulats". Les proves d'anticossos resulten positives en les persones que ja han passat la infecció però també en aquelles que han sigut vacunades.

  Per aquest motiu, a partir d'avui no es consideraran com a casos aquells resultats positius a una prova ELISA o un test ràpid d'anticossos que s'hagin realitzat amb posterioritat a l'administració de la primera dosi de la vacuna contra el SARS-CoV-2. Actualment hi ha 47.792 casos confirmats per detecció d'anticossos, dels quals 5.898 són posteriors a l'administració de la vacuna i per tant a partir d'avui s'exclouen del recompte. Per aquest motiu en la publicació d'avui hi ha menys casos acumulats que en la d'ahir, però els indicadors de seguiment no es veuran alterats ja que sempre s'han basat només en els casos diagnosticats per PCR o TAR.

08/04/2021
 • S'han adaptat les dades de la pestanya de vacunació a les novetats introduïdes a l'actualització 5 de l'estratègia vacunal del Consejo Interrterritorial de Salud:
  1. Els grups de priorització per edat passen a definir-se per any de naixement i no per l'edat en el moment actual. Per exemple el grup 5A (80 anys o més) ara inclou també els nascuts el 1941 que encara tenen 79 anys
  2. Es considera que les persones de 65 anys o menys només han de rebre una dosi de vacuna si presenten un diagnòstic de COVID-19 previ a la seva l'administració (anteriorment aquest criteri s'aplicava només a les persones de 55 anys o menys)
26/03/2021
 • Des d’avui, es pot consultar el % de vacunació per col·lectius prioritzats. S’aniran incloent els col·lectius a mesura que siguin cridats a la vacunació.
27/01/2021
 • Afegim arxius de descarrega de vacunes per comarca, municipi i ABS. Contenen informació nova com el producte administrat o els motius pels que s'ha descartat la vacunació.
29/12/2020
 • Afegim dades de vacunacions.
19/12/2020
 • Publiquem una pantalla nova que recull la evolució dels casos positius per TAR en pacients simptomàtics. Aquestes dades a diferencia dels casos totals es consoliden el mateix dia de la explotació. Poden servir per avançar uns dies la tendència dels casos.
07/11/2020
 • Substituïm l’ informació de pacients ingressats en UCI per les dades subministrades per las mateixes UCI catalanes, que inclouen tant hospitals del SISCAT como de la xarxa privada.
 • Afegim un nou menú UCI que recull aquesta informació diària de manera agregada. Aquesta informació no es pot desagregar a nivell d’ AGA, comarca o municipi, i per tant nomes es mostrarà a la pantalla específica i a la inicial en la situació del dia.
24/10/2020
 • Separem la informació de les proves d'infecció activa realitzades entre PCR i tests antigènics (TA).
 • Afegim la població de referència de les diferents entitats (comarques, municipis i AGA).
 • A partir d'avui el seguiment de les dades hospitalàries es farà amb dels pacients ingressats en cada moment i no amb els nous ingressos del periode.
 • Afegim la incidència acumulada de 14 dies (IA14).
11/08/2020
 • Publiquem les versions en castellà i anglès de dadescovid.cat
05/08/2020
 • Teniu disponibles mapes per comarques del risc de rebrot (iEPG), la velocitat de propagació (Rt), les taxes de casos confirmats per PCR/TA per 100.000 habitants, la mitjanan d'edat dels casos confirmats, la taxa de PCR/TA per 100.000 habitants i el percentatge de PCR/TA positives. Els trobareu a l'apartat "Mapes".
 • Canviem l'hora d'actualització del portal web a les 10 del matí.
03/08/2020
 • A partir d'avui les descàrregues del web s'enllacen amb el portal de Dades obertes. Trobareu dos enllaços: un per visualitzar les dades i l'altre per descarregar-les. L'accés a aquestes descàrregues el podeu fer tant des del portal web dadescovid.cat com des del portal de Dades obertes.
01/08/2020
 • A l’arbre territorial de regions/AGA, hem dividit la regió sanitària de Barcelona en tres: Barcelona Ciutat, Metropolitana Nord i Metropolitana Sud. Totes les dades també les trobareu, doncs, a nivell d’aquestes tres regions.
 • Hem afegit una pàgina a la web amb els recomptes diaris de Casos confirmats per PCR/TA, Nombre de PCR/TA fetes, percentatge de PCR/TA positives, Ingressos i defuncions. La trobareu al menú superior de la web al costat de les dades setmanals.
 • En conseqüència, la pàgina que anomenàvem "Detall" passa a dir-se "Setmanal" i trobareu tota la informació setmanal que ja disposàveu.
28/07/2020
 • Entra en funcionament la web dadescovid.cat que podreu utilitzar per a fer el seguiment epidemiològic de l'epidèmia de COVID-19 a Catalunya